السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
هذا الطبق معروف في المغرب جدا وفي اول عزومة في بيت مغربي سيقدم كطبق رئيسي وكما السلطة المرافقة كتير بنات احبوها بس في سر بيخليها الذ ومايعرفو غير المغربيات وبما انكن حبيباتي فتستهلو تعرفو السر وكمان العيد قادم ليه ماتتفننو في تقديم اطباق اللحم
F:F:F:
نجي للمقادير
مقادير الطاجين
لحم
بصل مفروم
انا سويت نصف كيلو لحم مع 3 بصلات متوسطات مقطعات مربعات ناعمة تقريبا
توابل كركم زنجبيل دارسين ملح فلفل اسود
توميتين مفرومتين ناعما
معندنوس وقزبرة مفرومين ناعم
لوز مسلوق مقشر ومحمر في زيت
برقوق مجفف اضن دراق مجفف
زنجلان سمسم اختياري
معلقة زبدة دارسين سكر للتعسيل الدراق او البرقوق
نجي للطريقة بالتفصيييييييييييييل الممل
نغسل اللحم كويس.
نحضر التتبيلة
ونتبل اللحم ونخليه على الاقل نصف ساعة او ليلة كاملة لو عندك وقت.
نجهز الفحم .
نفرم البصل ونضيف شوية زيت وكركم للطاجين ونضيف البصل ونشوح لين يذبل البصل..
نضيف اللحم ونخليه بعدين نقلبو.
نقفل عليه ونخليه نضج ونروح نجهز التزيين..
نسلق اللوز 3 داقيق بس لين نحس انه سهل اتقشر بعدها نزوول ونقشرو ونقليه ونخليه على جنب.
نحضر الدراق المجفف او البرقوق نغسلو كويس ونسلقو ونجيب ملقعة سكر وملعقة دارسين اوقرفة و ملقعة زبدة ونذبهم ونضيف عليهم البرقوق ونعسلو كويس..
نمرر الدراقة في السمسم..
الطاجين نضج لم يبقى سوى التزيين ..
نزينو باللوز والبرقوق مممممم فيكم كما تضيفو بيض مسلوق مقسوم نصفين..
نروح سلطة ناسيونال المغربية هههه
نحتاج فلفلة خضراء
طماطم ربع بصلة
معدنوس وقزبرة
للسقي وهذا هو سر السلطة
عصير ليمونة
ملح فلفل اسود
ملعقتين زيت عادة زيت مائدة لكن انا باستعمل بس زيت زيتون في مطبخي
ممكن اضافة خل بدل الليمون .
بس ماتسقو السلطة الا عند التقديم لانها بتذبل وبتطلق ماي لو استقيت وماتقديمت الا بعد فترة..
صحتين وراحة تمازج الحلو المالح في طبقي لليوم عن جد الذ طبق وافخم منو مافيش ..