عدد المساهمات : 954 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/05/2013 العمر : 44 الموقع : فاكيها
موضوع: محشي الملفوف (الكرنب) الثلاثاء يوليو 09, 2013 2:37 am
المقادير: 1- كرنبه ( ملفوف ) متوسطه الحجم 2- كيلو ونص بندورة 3- واحد كيلو رز 4- بقدونس وكزبره وشبت (زى ما تحبى) 5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات ثانية للمحشى) ملاحظه ممكن تضعي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا. 6- زبده 7- مرقة دجاج الطريقة : 1-يسلق ورق الكرنب بعد فصله (سلق خفيف وليس قوى ) 2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه البندورة بعد ما تعصر فى الخلاط ويترك على النار حتى تسبك 3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح 4-يقطع ورق الكرنب مربعات، ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام ويرص فى الاناء وبعد ما تمليه ترشين عليه المرقة بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه وبعدين توطى عليه النار لحد ما يشرب مرقة الدجاج كله
أم زيد مشرفه
عدد المساهمات : 115 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 21/06/2013 الموقع : منتدى فاكيها