عدد المساهمات : 954 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/05/2013 العمر : 44 الموقع : فاكيها
موضوع: مميني بيتزا الإثنين يونيو 03, 2013 4:53 pm
طريقه عمل ميني بيتزا
المقاديير
مقادير العجينة 4 كوب طحين نصف كوب زيت كوب ونصف حليب ( كله فى حجم المج اللى حطاه ) معلقة ونص كبيرة خميرة معلقة ونص كبيرة سكر وربع معلقة كبيرة ملح
للحشو جبنة نقانق طماطم فلفل اخضر او احمر ( حسب الرغبة ) زيتووون
للتزيين سمسم حبة البركة بيضة
ونقعد نفرك فى العجينة لمدة 10 دقايق لحد ما يبقا كده شكلها
وبعدين بقا نبدأ نحط الحليب عشان نعجن ونقوى عضلات الايدين ونفضل نعجن نعجن لمدة بردو 15 دقايق بس عاوزه اقلكم حاجه متحطوش كمية الحليب كلها مره واحده قسمو الكمية على 3 مرات واعجنو لحد ما تحسو ان العجينة مبقتش بتلزق لان فى كل مره هتحطو الحليب هتحسو ان العجينة لاصت منكم وعماله تلزق فى الايد ...مشاهدة المزيد
وبعد ال 45 دقيقة نبدأ نشتغل بقا ونعمل اللى احنا عاوزينه انا عن نفسى عملت بيتزا ومعجنات جبنة ومعجنات نقانق وبالنسبة لمعجنات الجبنة والنقانق بندهن وشها بالبيض ونكب عالوش سمسم وحبة البركة للتزيين ومتنسوش تدهنو الصوانى زيت او زبدة عشان متلزقش واليكم الصور وهمن داخلين الفرن
وبعدين نلفها فى كيس نايلون ونحطها فى مكان دافى ونسيبها تخمر لمدة 45 دقيقة ( ساعه الا ربع ) ولو الدنيا برد حطوها فى حاجه صوف وحطوها فى الفرن
وطبعا قبل ما ادخلهم الفرن بكون مشغله الفرن بحميه مش بديلو دش لاه بسخنو يعنى سعيدة قوي
واول ما ادخل الصينية اسيبها 3 دقايق بظبط وبعد كده اوطى الفرن عالاخر واسيبها تنضح براحتها