عدد المساهمات : 954 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/05/2013 العمر : 44 الموقع : فاكيها
موضوع: حمام محشى..... السبت يونيو 15, 2013 6:37 pm
عند شراء الحمام لازم يكون جلده الخارجي سليم وجلد الرقبه يكون غير مشقوق او مقصوص وكمان نخلي الجلد عن اللحم ولكن مع المحافظه على الجلد بمعنى يكون في فراغ بين الجلد واللحم بعد التأكد من كل التفاصيل دي يغسل جيدا ونمسكه من جلد الرقبه وندخلها بالحنفيه وندخل الماء كي نتأكد انه سالك ومفيش اي عوالق بين الجلد واللحم كأننا بنصب فيه ماء يصفى جيدا من الماء ونقص عظم الرقبه دون المساس بالجلد كي نحشيها بالرز نجهز الخلطه في ناس تعمله بالفريك لكن احنا نفضله بالرز نغسل الرز لكل واحدة حمام ١/٢ كوب رز مصري ٦ حمامات / ٣ كوب ماء مغلي ٢ ملعقه زبد اوسمن / ٢ ملعقة زيت نقطع الكبد والقلوب وممكن استخدام لحم مفروم او كبد دجاج / ٣ بصل كبيرمفروم / ملح فلفل جوز الطيب / ٢ مكعب ماجي نشوح الكبد ثم البصل وبعد ان يتحمروا قليلا نضيف الرز ومكعب المرقه والتوابل ونزيد الماء وبيكون الرز ناقص سواء يعني ٤/٣ السواء
نبرد الرز ونحشي الحمام من الرقبه ومن تحت ويكون الحشو من تحت الجلد وداخل البطن ولانزيد كي نعطي مساحه لباقي نضج الرز
نضم الرجول مع بعض ونربطها او ندخلها الدائره المفتوحه الي بتكون اخر الحمام
للنضج عندي اكتر من طريقه ممكن لفه بالفويل كلا على حده وشق الفويل شقوق بسيطه وسلقه بالماء الساخن المتبل بالملح والفلفل والهيل والبصل وبياخد حوالي ساعه وهذه الطريقه لضمان عدم فتح الجلد ونزول الرز منه ثم يحمر بالزبد والزيت من جميع الجهات ويرش بالملح والفلفل والطريقه التانيه اذا كنت ضامنه انه متماسك ولن ينفتح يسلق بنفس الطريقه الماضيه ولكن بدون فويل وبيكون وقت النضج اقل ربع ساعه ويحمر مثل السابق ولو فاض رز نكمل سواه بشوربة الحمام ونضعه تحت الحمام عند الغرف
الطريقه الاخيره يوضع باكياس الشواء وندهن الحمام بالذبده ونضع الكيس بصنيه بها ماء كي لا ينشف من اسفل واذا فائض رز نضعه بالكيس تحت الحمام وبياخد من ساعه ونصف الى ساعتين الساعه الاولى من تحت فقط والتانيه نهدي النار ونشعل من اعلى وبيطلع محمر جاهز على الاكل
أم زيد مشرفه
عدد المساهمات : 115 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 21/06/2013 الموقع : منتدى فاكيها
موضوع: رد: حمام محشى..... الجمعة يوليو 12, 2013 10:53 pm