عدد المساهمات : 954 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/05/2013 العمر : 44 الموقع : فاكيها
موضوع: مكرونه بالباشميل خفيفه و لذيذه السبت يونيو 15, 2013 6:21 pm
المكرونه بالباشميل من أكتر الأكلات المفضله خصوصآ للأطفال و دايمآ بتكونمن أساسيات العزومات باستخدام اللحمه المفرومه أو بشرائح الفراخ الصغيره فى طريقة النجرسكو ...
الطريقه بتعطى نتيجه رائعه زى الطريقه التقليديه لكن بتكون خفيفه على المعده المقادير : باكت مكرونه فرن حوالى 400 جرام كيلو و ربع لبن كامل الدسم و يفضل لبن غير محفوظ فى علب يكون من لبان مضمون و مغلى جيدآ 6 ملاعق طعام دقيق قطعه ذبده صغيره ربع كيلو لحمه عصاج بيضه واحده جبنه تركى مبشوره ملح و فلفل
الطريقه: تسلق المكرونه و لا يتم شطفها نضع قطعة الذبده الصغيره فى حلة السلق مع قليل من الملح و الفلفل الاسود و تسخن قليلآ و نقوم بوضع المكرونه المسلوقه عليها و تقلب لعمل الباشميل نقوم بخلط كوب لبن و يكون بارد و لكن سبق غليه جيدآ ...مع الدقيق و البيضه و الملح و الفلفل ...ملحوظه فى فلفل أبيض موجود معلب ..ممكن استخدامه فى الباشميل بدل الفلفل الاسود و بيكون مقدار الملح راجع لتقدير ست البيت ...كلهم فى الخلاط ...ثم يوضع الخليط على باقى كمية اللبن المتبقيه حوالى كيلو و يرفع على النار هاديه و نستمر فى تقليب الخليط حتى يعطى شكل الباشميل المتجانس
نقوم بوضع كميه مناسبه من الباشميل فى صينيه بيركس و نضع عليها المكرونه و العصاج و نخلطهم جميعآ بحيث يكون توزيعهم متجانس مع بعض ثم نقوم بصب باقى الباشميل على الوجه و نحرص على تغطية الباشميل لوجه الصينيه بالكامل و بعدها نقوم برش الجبنه المبشوره على الوجه كله
نسخن الفرن جيدآ ثم نضع الصينيه به و نضبطه على درجة حراره متوسطه ...(تختلف من فرن للآخر )....الى أن يحمر وجه الصينيه .و تقدم ساخنه
بالهنا يا رب
أم زيد مشرفه
عدد المساهمات : 115 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 21/06/2013 الموقع : منتدى فاكيها
موضوع: رد: مكرونه بالباشميل خفيفه و لذيذه الخميس يوليو 11, 2013 9:57 pm