ماء دافيء للعجن (كوب الا شويه ) 4 معالق جبنة رومى قديمة مبشورة
للتزيين
2
بيض ملون بالالوان الطبيعية او الالوان الطعام بدون سلق
الطريقة
يوضع الدقيق والملح والجبنة الرومى مع بعض ويخلط ثم يضاف السمن و الخميرة بعد تخمرها مع السكر (معلقة صغيرة ) والبيض وشوية من الماء الدافىء ويعجن الخليط كله وتترك تخمر فى مكان دافىء . و بعد تخمرها تشكل ضفائر وتوضع فى صاج مدهون ويدهن وش الفطيرة بالبيض ويرش عليها الجبنة الرومى المبشورة تترك تخمر مرة اخرى قبل الخبز ثم تخبز فى فرن درجة حرارتة 210 درجة مئوية فى الرف الاوسط.
ودى الطريقة مع الصورر حصرىىىىى
دى المكونات
هنا بعد محطينا المكونات الجافة
zx
وهنا حطينا البيض و السمن
وهنا الخميرة
وهنا بعد محطينا الخميرة على العجينة
وعجناها وهنسبها تخمر حوالى سعتين لما تلاقيها اضاعف حجمها
شايفن شكلها بعد مخمرت الله اكبر ما شاء الله
هنا نقسم العاجينة 3 كور وبعدين نعملها ضفيرة زى مهو باين فى الصورة كدة
هنا بعد محطناها فى الصاجات و دهناها بالبيض ورشانا عاليها جبنة رومى وحطينا البيضة الملونة فى النص